Batman

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

20:14 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu, "Halkının vergileriyle ve vatan savunması için satın alınan silahları kendi halkına karşı kullanan gözü dönmüş bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir" dedi.

Batman Valiliği önünde AK Parti, Hüda Par, Saadet Partisi, ve 60 sivil toplum kuruluşundan oluşan Batman Düşünce ve İnanç Platformu, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından FETÖ'nün darbe girişimine karşı miting düzenlendi.

Mitingte vatandaşlar, "Darbeciler hesap verecek", "Meydanlar bizim ihanet onların", "Cuntanın tankı yıldıramaz halkı", "Seni vuranı unutma ey halkım" dövizleri taşıdı.

Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Düşünce ve İnanç Platformu Dönem Sözcüsü Davut Okçu, Türkiye'nin 10 yılda bir darbeye maruz kaldığını vurguladı.

"100 yıla aşkın bir geçmişi bulunan Türkiye Cumhuriyeti ne hazindir ki her 10 yılda bir darbeye maruz kalmış ve her darbe sonrası millet iradesi tokatlanmıştır" diyen Okçu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz akşamı bir kez daha millet iradesi düşmanlarının kanlı darbe girişimine şahit olduk. Cumhurbaşkanının olduğu mekana saldırı olmuş, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları kaçırılmış, TRT ve benzeri kritik birimler işgal edilmiştir. Darbeye direnen sivil halkın üzerine bombalar yağdırılmış. Yüzlerce vatandaşımız şehit edilmiş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Malum terör örgütü ve millet düşmanı işbirlikçileri tarafından düzenlenen darbe girişimini ve darbeci bozuntularını şiddetle kınıyoruz."

-"Darbecilerin hesap verme zamanı gelmiştir"

Okçu, darbe girişiminde bulunanların hesap verme zamanının geldiğini ifade etti.

Okşu şöyle konuştu:

"Halkın vergileriyle ve vatan savunması için satın alınan silahları kendi halkına karşı kullanan gözü dönen hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir. Milletimiz, paralel yapı tarafından yürütülen bu hain saldırıya Cumhuriyetin değerlerini temel alarak hak ve adalet çerçevesinde sivil iradesiyle koymuştur. Türkler, Kürtler, Araplar ve topyekun halkıyla sokaklarda kenetlenen bu milletin ferdi olmak iftihar edicidir. Bu tablo milletimizin iradesine kast eden harici ve dahili hainlere tarihi bir tokat olmuştur. İşte bu yüzden milli iradeye sahip çıkmak için nöbet eylemimizi sürdüreceğiz."

Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem sözcüsü Osman Teyfur ise "Milletimizin iradesini ayaklar altına almaya çalışan, yüzde yüz dış destekli olan bu darbeyi lanetliyoruz, kınıyoruz ve sonuna kadar karşısında direneceğimizi ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Allah'ın yardımıyla bu girişimi sonuçsuz bıraktıklarını aktaran Teyfur, Allah'ın izniyle bu topraklarda artık hiçbir gücün milletin iradesini ayakları altına almaya kalkışamayacağını kaydetti.

Bedeli ne olursa olsun darbecilere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Teyfur, darbe girişimi bertaraf edilene kadar meydanlarda olacaklarını sözlerine ekledi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.