Batman

Batman'da 3 bin aileye kurban eti dağıtıldı

16:28 20 Eylül 2016
Batman'da 3 bin aileye kurban eti dağıtıldı

Türk Kızılayı Batman Şubesi, Kurban Bayramı'nda aralarında terör mağduru ve Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu 3 bin aileye kurban eti ulaştırdı.

Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı Onursal Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda ihtiyaç sahibi olan her kesime ulaşmak için çalıştıklarını söyledi.

Bölge illerinde yaşanan terör olaylarından kaçarak kente sığınmak zorunda kalan ailelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatan Tezdiğ, Kurban Bayramı dolayısıyla evlerine et girmemiş aralarında Suriyeli savaş mağduru ailelerin de olduğu 3 bin terör mağduru aileye kurban eti ulaştırdıklarını belirtti.

Tezdiğ, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki son dönemlerde komşu bölge illerimizde yaşanan terör olayları binlerce aileyi mağdur etti. Binlerce aile evlerini terk edip muhacir konumuna düştü. Bizlere düşen görev de Cumhurbaşkanımız ve Onursal Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi; bu muhacirlere karşı Ensar olmaktır. Bizler de bu anlayışla 3 bin aileye kurban eti ulaştırdık. Ayrıca 500 çocuğumuzu da tepeden tırnağa giydirdik. Önümüz kış olduğu için bu ailelere kışlık yardımlar da dağıtacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.