Batman

Batman'da anız yangınları

14:27 23 Eylül 2016
Batman'da anız yangınları

Batman'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün uyarılarına rağmen anız yakmaya devam ettiği tespit edilen 179 kişiye, 443 bin 859 lira ceza verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, anız yangınları ile mücadele kapsamında kentin farklı noktalarına asılan pankartların yanı sıra uyarı amaçlı çiftçilere de kısa mesaj gönderildiği belirtildi.

Cuma hutbelerinde de anız yangınlarına ilişkin bilgilendirme yapıldığı belirtilen açıklamada, "Valiliğimizce anız yakan çiftçilerin tarımsal destek primlerinin kesilmesi yönünde çalışmaların yapılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yazı yazılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Tüm uyarılara rağmen anız yakmaya devam ettiği belirlenen 179 kişiye, 443 bin 859 lira para cezasının kesildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle ilimize komşu Diyarbakır iline bağlı Bismil ve Silvan ilçelerinde yakılan anız yangınlarının oluşturduğu dumandan ilimiz olumsuz yönde etkilenmektedir. İlimize komşu Diyarbakır ili sınırlarında yakılan anız yangınlarının önlenmesi için Diyarbakır Valiliği ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Bu husustaki çalışmalarımız devam etmektedir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.