Batman

Terörle mücadele

19:05 28 Eylül 2016
Terörle mücadele

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yıllardır bu bölgede milletin huzurunu kaçıran teröristlerin son dönemlerde saldırılarını artırarak, bölge illerini yaşanılmaz hale getirdiğini belirtti.

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanlığı tarafından, terör olaylarından etkilenen çocuklara yönelik yaptığı yardımlardan dolayı Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a plaket verildi.

Bir otelde düzenlenen törenle Arslan'a plaketini veren Güvenlik-İş Sendikasının Doğu ve Güneydoğu Bölge Başkanı Şahin Şahinoğlu, yapılan yardım çalışmasının bölgedeki birlik ve beraberliğin ortaya konması açısından önemli olduğunu söyledi.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, bölgede terör olaylarından etkilenen binlerce öğrenciye "Karanlığa bir ışıkta sen yak" projesi kapsamında 50 bin kitap dağıttıklarını belirten Aslan, yeni eğitim yılının başında yine aynı bölgelerdeki 10 bin öğrenciye giysi yardımında bulunduklarını kaydetti.

Plaketi, terörün mağdur ettiği öğrenciler adına aldığını vurgulayan Aslan, şunları söyledi:

"Bu bölgenin insanıyız deyip kenara çekilmenin anlamı yok. Eğer 'Türkiyeliyiz' diyorsak herkes elini taşın altına koyacak. Bu ülkenin neresinde olursa olsun bir ferdin tırnağı kanarsa yardım etmek boynumuzun borcudur. Bu şiarla bugünlere geldik. Ne yazık ki yıllardır bu bölgede milletin huzurunu kaçıran teröristler son dönemlerde saldırılarını artırarak kentleri bölge illerini yaşanılmaz hale getirdi. İnsanların göç etmesine neden oldu. Buralardan göç eden veya zor durumda kalan insanlarımıza yardım etmek boynumuzun borcudur. Dün olduğu gibi yarın da yardımlarımız devam edecektir."

Aslan, daha sonra kendisine plaket veren sendika yöneticilerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.