Batman

Batman'da "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi"

11:52 03 Ekim 2016
Batman'da "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi"

Batman'da, "15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu'nda izlenime sunulan sergide Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesi ve sonrasında gelişmelerle ilgili Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen 50 fotoğraf yer alıyor.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan KYK Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaattin Onur, 15 Temmuz'da Türk milletinin darbe girişimine karşı gösterdiği dik duruşu bu sergi ile öğrencilere göstermek istediklerini söyledi.

Öğrencilerin açılan sergi sayesinde darbe girişimi gecesi Türkiye'nin 81 ilinde milletin darbecilere karşı nasıl bir tavır sergilediğini görme fırsatı bulduğunu ifade eden Onur, "15 Temmuz'da ülkemizde yaşanan hain darbe planının milletimizin gaye ve çabasıyla nasıl bertaraf edildiğini bu sergi ile bir kez daha gördük." dedi.

Fotoğrafların Türkiye'deki birçok noktada sergilendiğine işaret eden Onur, öğrencilerin sergiye yoğun ilgi göstermesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Onur, şunları kaydetti:

"Bu menfur olayı, hain darbe girişimini topluma unutturmamak, öğrencilerimize de hatırlatmak amacıyla yurdumuzda bu sergiyi açtık. Memleketimizin çeşitli yerlerinde Ankara, İstanbul ve diğer illerinde yaşanan bu olayları bu sergi vesilesi ile öğrencilerimize göstermiş olduk."

Sergiyi gezen öğrencilerden Muhyeddin Çelik, sergide gördüğü fotoğraflar karşısında o gece yaşananları görme fırsatı bulduğunu belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.