Batman

19 Ekim Muhtarlar Günü

15:39 19 Ekim 2016
19 Ekim Muhtarlar Günü

Batman Vali Yardımcısı Sedat İnci, "Hizmet makamında olan, devleti temsil eden elindeki o mührü boş bir evrağa basarak resmi nitelik kazandıran muhtarlarımızın mutlak surette objektif ve tarafsız olması gerekiyor." dedi.

Batman'da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreni ve polisevinde muhtarlar onuruna verilen yemekle kutlandı.

Vali Yardımcısı İnci, yaptığı konuşmada, muhtarların herhangi bir ideoloji veya siyasi partiyi temsil eden insanlar olmadığını, doğrudan kendi kişliği ile halkın önüne çıkarak seçilmiş kişiler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"O nedenle yapmış olduğunuz bütün çalışmalarda mutlak surette siyasi ideolojilerden sıyrılarak tarafsız ve objektif haraket etmeniz gerekiyor. İnsanlar siyaset yapsınlar diye kendisi siyasi olarak nitelendiren insanlara oy veriyorlar ve siyaseti onlar yapıyorlar. Muhtarların ise hizmet makamında olan ve devleti temsil eden elinde o mührü boş bir evrağa basaraka resmi nitelik kazandıran muhtarlarımızın mutlak surette objektif olması gerekiyor. Tarafsız olması gerekiyor."

Kutlamada, Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Muhtar Fahrettin Kağba da "Muhtar" adlı şiiri okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.