Batman

Siirt'teki terör operasyonu

10:21 22 Ekim 2016
Siirt'teki terör operasyonu

Siirt'e bağlı Güneşli köyü kırsalında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen ve sözde Mava bölge sorumlusunun da aralarında yer aldığı 3 PKK'lı teröriste yardım ve yataklık yaptıkları, örgüte finans desteği sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

Batman ve Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 17 Ekim'de Siirt merkeze bağlı Güneşli köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 terörist ile bağlantılı oldukları belirlenenlere yönelik başlatılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan biri jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğerleri adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 6 zanlıdan 4'ü, örgütün sözde Mava bölge sorumlusu "Amed" kod adlı terörist Emrah Polat, "Ruken" kod adlı Şerife Ergün ve "Beritan" kod adlı Yeliz Toğu'ya yardım ve yataklık yapma, örgüte finans desteği sağlama suçundan tutuklanırken, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Bölgedeki birçok iş adamının kaçırılması ve araçlarının yakılması talimatı verdiği bilgisi üzerine istihbarat birimlerince takibe alınan 2'si kadın 3 teröristin Mava bölgesi kırsalında oldukları İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilmişti. Takibe alındıklarını anladıktan sonra kaçmaya çalışan 3 terörist, Güneşli köyü kırsalında etkisiz hale getirilmişti.

Yapılan incelemede teröristlerden Polat'ın 1998'de terör örgütü PKK'ya katıldığı, kamplarda eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye giriş yaptığı, Mava bölgesinde örgüt adına sözde "mahkeme" kurduğu belirlenmişti. Polat'ın, ayrıca bölgede terör örgütü adına saldırı talimatı verdiği, sözde "mahkemede" örgütçe kaçırılan vatandaşları sorguya çektiği ve iş adamlarından haraç topladığı tespit edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.