Batman

Batman'da uyuşturucu denetimi

16:13 26 Kasım 2016
Batman'da uyuşturucu denetimi

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 250 polisin katılımıyla kent genelinde uyuşturucuya yönelik denetim gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu kullanımını önlemek, uyuşturucu satmak suretiyle haksız kazanç sağlayan kişilerinin yakalanmasını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 250 polisin katılımıyla özellikle park ve bahçelerde uyuşturucuya yönelik denetim yapıldı.

Sarıkız adlı dedektör köpeği ile yapılan denetimde, vatandaşları uyuşturucu konusunda bilgilendiren polis ekipleri, vatandaşların şüphelendikleri kişileri 155 polis hattına ihbar etmelerini istedi.

Atatürk Parkı'nda yapılan denetim ile ilgili konuşan vatandaşlardan Ayhan Türeli, denetimlerin çok yerinde olduğunu, halkın da bu denetimlere destek verdiğini söyledi.

Türeli, "Parklarda gündüz insanlar artık oturmaktan korkar hale geldi. Çok güzel uygulama, geceleri de devam etsin. Son zamanlardaki bu gelişmeler güzel, halkımız da bu konuda duyarlı. Bunu kent merkezine yaymaları gerekiyor. Denetimleri takdir ediyoruz." diye konuştu.

Abdulbaki Karabulut ise tek beklentilerinin gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması olduğunu anlatarak, "Batmanlılar olarak uyuşturucuya karşıyız. Elimizden geldiği kadar polise yardımcı olacağız." dedi.

Öte yandan, son bir ayda kent merkezinde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 37 şüpheliden 15'inin tutuklandığı, 88 kilo 631 gram kubar, 2 kilo 451 gram toz esrar ve 151 gram eroin ele geçirildiği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.