Batman

GATOB'dan 15 Temmuz şehit yakınlarına anlamlı yardım

17:05 14 Şubat 2017
GATOB'dan 15 Temmuz şehit yakınlarına anlamlı yardım

Güneydoğu Anadolu Turizm Otelciler Birliği (GATOB) yönetim kurulu, aldığı kararla Batman’a yeni atanan amir ve memurlara gönderdikleri çiçekler yerine, çiçek bedelini 15 Temmuz demokrasi şehitleri için Başbakanlık tarafından açılan banka hesabına aktardı.

GATOB Başkanı Hüseyin Aslan, Başkan Yardımcısı Sinan Sarı ile yaptığı açıklamada, GATOB olarak 15 Temmuz demokrasi şehitleri için Başbakanlık tarafından başlatılan dayanışma kampanyasına destek olmak istediklerini söyledi.

Kampanyaya verdikleri desteğin kurumlara örnek olması temennisinde bulunan Aslan, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi Peygamber ocağı olarak bildiğimiz askeri kışlarda gizlenmiş Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, milletin paraları ile alınan uçaklarla, milletin meclisini bombalamış, İstanbul’daki köprüleri kapatmış, stratejik kurumları işgal etmeye çalışmıştı. Bütün bunlara karşı milletimiz canından geçerek tankların namlularına, uçaklara göğsünü siper etmiş ve adeta ülkeyi uçurumun kenarından almıştır. Bu darbe girişimi sırasında 250'ye yakın şehit 2 bini aşkın gazimiz oldu. Başbakanlık tarafından bu şehit ve gazilerimiz için yardım kampanyası başlatıldı. Batman'da yeni atanan kurum müdürlerine gönderdiğimiz çiçeklerin yerine, çiçek bedellerini onların adına Başbakanlık tarafından açılan yardım hesabına aktararak bu kampanyaya destek olma kararı aldık."

Sarı ise ülkenin bölünmez bütünlüğünün tehdit edilmesine 15 Temmuz darbe girişimi ile şahit olduklarını anımsattı.

15 Temmuz'u unutmamak gerektiğini vurgulayan Sarı, "Bu kapsamda GATOB olarak bu aziz vatan için canını veren tüm şehitlerimize ve canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm gazilerimize bu projeyi başlattık. GATOB olarak bir ilki gerçekleştirdik. Umarım hem Avrupa da hem de Türkiye’de bundan sonra halkımız duyarlı olur ve bu projeye destek olur." diye konuştu.

Bu kapsamda ilk ziyareti Batman Valisi Ahmet Deniz'e yaptıklarını belirten Sarı, ikinci ziyareti Batman Üniversitesi'ne atanan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş'a, üçüncü ziyareti de İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kaplan’a yaptıklarını ifade etti.

Sarı, "Çiçek bedellerini kendilerinin adına Başbakanlık hesabına yatırdık, makbuzlarını da kendilerine takdim ettik. Yeni uygulamamızdan kendileri de memnun kaldı. Bu uygulamamızın diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.