Batman

Güvenlik korucusu olmak için yarıştılar

16:42 16 Şubat 2017
Güvenlik korucusu olmak için yarıştılar

Batman'ın Sason ilçesinde güvenlik korucusu alımları için yapılan sınavda, adaylar 3 kilometrelik parkuru 18 dakikada koşmak için birbirleriyle yarıştı.

Sason ilçesinde güvenlik korucusu alımları için sınav yapıldı. İlçede güvenlik korucusu olmak için müracaat eden 489 kişi sınav kapsamında koşuya alındı.

Güvenlik korucusu adayları Sason Batman karayolu güzergahında yapılan spor sınavında birbirleriyle yarıştı. 3 kilometrelik koşuyla başlayan sınavda adaylar, bu mesafeyi 18 dakikada tamamlamak için yarıştı.

Koşuda başarı elde eden adaylar, daha sonra girecekleri mülakatı da geçmeleri durumunda babaları ya da kardeşlerinin yerine güvenlik korucusu olacak.

Korucu adayı Oktay Aku, "Bu soğuk havada koşmanın zorlularını biliyoruz ama vatan için mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun devletimizin yanındayız." diyerek en zor şartlarda bile gereken her şey yapacaklarını söyledi.

Silahını oğluna devretmek isteyen güvenlik korucusu Rıfat Aydemir, uzun zaman komutanları ile gururlu bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Aydemir, "Devletimiz ne zaman zor duruma düşerse biz her zaman el ele omuz omuza bu vatani görevi sürdüreceğiz. Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır. Bu topraklarda huzur içinde yaşamak varken eline silah alıp dağlara çıkıp askerimize, polisimize, sivil halkımıza, beşikteki çocuklarımıza kurşun sıkan, canlı bomba olanlar nereye varacaklar?" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.