Batman

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "istihdam seferberliği" çağrısı

17:34 27 Şubat 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "istihdam seferberliği" çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrının ardından İstanbul'dan Batman'a gelen girişimci Mustafa Aşuroğlu, yerel firma ile 2 bin kişinin istihdam edileceği yatırım kararı aldı.

Aşuroğlu, iş ortağı Senanik Nasıroğlu ile bir kafede düzenlediği basın toplantısında, yapacakları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Kente yapacakları aralarında 5 yıldızlı termal otel, özel üniversite ve mısır fabrikasının olduğu yatırımlarla 2 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini aktaran Aşuroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın biz yatırımcılara vermiş olduğu çağrıyı biz bir emir olarak algıladık ve bu bölgeye yatırımlarımızı yapmaya geldik. Mart ayı içinde ilk olarak bin kişinin istihdam edileceği mısır fabrikasının temelini atacağız." dedi.

Aşuroğlu, 100 bin metrekare üzerine inşa edilecek mısır fabrikasında mısır yağı, mısır unu, şeker, glikoz üretileceğini belirterek, daha sonra 140 bin metrekare alan üzerine Özel Nasıroğlu Üniversitesinin temelini atacaklarını kaydetti.

- "En güzel kardeşliğin burada olduğunu gözleriyle görsünler"

Batman'a ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne güzel şeyler yapmayı planladıklarını vurgulayan Aşuroğlu, "Batman dışından gelen bir yatırımcı olarak biz barıştan yanayız, huzurdan yanayız. yatırımcılarımız tedirgin olmasınlar Buranın halkı geleni bağrına basıyor, özellikle yatırımcıları başına taç ediyor. Buranın halkı mutlaka huzur, barış istiyor, silahlar patlamasın istiyor." ifadelerini kullandı.

İş adamı Senanik Nasıroğlu ise yapılacak yatırımların kentte işsizlik sorununu önemli oranda çözeceğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.