Batman

Batman Belediyesinde 4 dilde lokumlu karşılama

11:50 14 Mart 2017
Batman Belediyesinde 4 dilde lokumlu karşılama

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesine gelen vatandaşlara Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça "Hoş geldiniz" yazılı lokumlar ikram ediliyor.

Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un, belediyede hayata geçirdiği uygulama ile vatandaşlar üzerinde Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça "Hoş geldiniz" yazılı lokumlarla karşılanıyor.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman'ın misafirperver insanların yaşadığı ve kozmopolit yapıya sahip bir kent olduğuna işaret etti. Bu nedenle belediyeye gelen vatandaşları üzerinde Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça "Hoş geldiniz" yazılı lokumlarla karşıladıklarını söyleyen Aksoy, gönlü zengin insanları en güzel şekilde karşılamanın görevleri olduğunu ifade etti.

Aksoy, "Batman gönlü zengin, misafirperver, kadirşinas, iyi yürekli insanların yaşadığı bir kent. Böylesi misafirperver bir kentin insanına bizler de sembolik de olsa karınca kararınca bir jest yapmak istedik." diye konuştu.

Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer vatandaşlarımız bu ikram karşısında biraz gülümsüyorsa, ağızları tatlanıyorsa bu bizim için mutluluktur. Bu lokumları belediyemize gelen vatandaşlarımıza ikram ederken şunu söylemek istiyoruz; siz buraya sadece işlerinizi görmek için gelmiyorsunuz. Sizler aynı zamanda bizim misafirimizsiniz."

Vatandaşlardan Davut Temel de belediyede gördükleri uygulama karşısında şaşırdıklarını aktararak, belediye yönetimine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.