Batman

Batman'da şehitler anısına, "Uluslararası Yarı Maratonu"

12:52 17 Mart 2017
Batman'da şehitler anısına, "Uluslararası Yarı Maratonu"

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, 5 ülkeden 500 atletin katılımıyla "Uluslararası Yarı Maratonu" düzenliyor.

Batman Belediyesi ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün desteğiyle 19 Mart'ta gerçekleştirilecek maratonda dereceye giren atletlere toplamda 70 bin lira ödül verilecek.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, yaptığı açıklamada, yapılacak maratonun il ve bölge için önemine değindi.

Bölgenin son 35 yıldır terör olaylarıyla anıldığını dile getiren Aksoy, bunun gerek Batman gerekse de bölge adına insanlarda ön yargı oluşturduğunu belirtti.

Aksoy, kent ile ilgili oluşan ön yargıların sona ermesi ve halkın normal hayatına adapte olabilmesi için böyle bir etkinliğe imza attıklarına işaret ederek, "Bu olumsuzluklardan bir an önce kurtulup her anlamda normalleşme sürecine girmek hepimiz açısından oldukça önemli. Geldiğimiz nokta itibarıyla halkımızın bu normalleşme sürecine olan inancı ve katkısı bizleri de heyecanlandırmıştır." ifadelerini kullandı.

Çanakkale şehitlerini anma günü anısına Batman'da düzenleyecekleri bu maratonun normalleşmenin en somut göstergesi olduğunu vurgulayan Aksoy, "Bölge insanının içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçte yapacağımız etkinlik ilimiz ve bölgemizde pozitif algı oluşturması bakımından önemli. Bu maraton Batman tarihinde ilk olacak." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.