Batman

Batman Belediye Başkan Vekili Aksoy:

17:23 22 Mart 2017
Batman Belediye Başkan Vekili Aksoy:

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Batman Beldiye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, "Bu ülkede Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle, Alevi Aleviliğiyle, Sünni Sünniliğiyle gurur duyacak. Çünkü biz her şeyden önce bir olmuşuz, birbirimizle kaynaşmışız." dedi.

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

61 kompozisyon, 178 şiir ve 101 resim olmak üzere toplamda 340 eserin katıldığı yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Başkanlık makamında düzenlenen ödül töreninde öğrencileri tebrik eden Aksoy, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan nesillerin yetişmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Öğrencilere okumaları tavsiyesinde bulunan Aksoy, "Dünya tarihini ve kendi tarihimizi iyi okumalıyız, iyi bilmeliyiz ve şu an nerede olduğumuzu iyi kavramalıyız. Bu konuda bilinçli olmalıyız ki, buna karşı tavır geliştirebilelim, mutlu ,güçlü ve huzurlu yaşayabilelim."

Komşu ülkelerdeki iç savaşlardan ders alınması gerektiği konusunda öğrencileri uyaran Aksoy, "Bu ülkede Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle, Alevi Aleviliğiyle, Sünni Sünniliğiyle gurur duyacak. Çünkü biz her şeyden önce bir olmuşuz, birbirimizle kaynaşmışız. Mutlu yaşamak için birlik beraberliğimize, devletimize, bayrağımıza saygı duyacağız. Sorunlarımızı kendi içimizde çözeriz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Aksoy, daha sonra dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.