Batman

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

18:40 21 Haziran 2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapıla Batman Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Eroğlu, daha sonra açıklamada bulundu. Çalışmalarından dolayı Aksoy'u tebrik eden ve hükumet olarak Batman'a her türlü desteği vereceklerini belirten Eroğlu, "Geçmişle mukayese edersek buradaki çalışanların paraları dahi terör örgütüne aktarılıyordu. Ama şuanda vatandaşa hizmet olarak aktarılıyor. Hizmetler muhteşem. Belediye ile vatandaş kaynaşmış artık iç içeler, iyi bir kaynaşma var." dedi.

Halk evlerinin PKK'ya asker devşirme yerleri olarak kullanıldığını vurgulayan Eroğlu, şunları ifade etti:

"Maalesef geçmişte bu halk evlerinde teröristler için, gençleri dağa götürmek için kullanılıyordu bunu herkes biliyordu. Ama şuanda oralar vatandaşlara hizmet etme yerleri haline geldi. Gerçekten engellisinden gencinden, yaşlısına kadar, kadından erkeğine kadar herkesin yararlandığı tesisler haline geldi. Bu çok önemli artık PKK'nın asker devşirme dönemi sona erdi Batman'da. Artık hizmetler halk için, belediye halk için var. Böyle bir takım ayrılıkçı guruplar için para aktarma için belediyeyi soyma dönemi sona erdi. Artık kimse buna cesaret edemeyecektir. Belediyeler soyuluyordu maalesef, hizmetler yapılmıyordu."

Eroğlu, bölge illeri dahil tüm belediyelere eşit oranda para gönderildiğini vurgulayarak, "Diyarbakır Belediyesi, Batman Belediyesi yine öyleydi. Hükumet olarak para gönderiyorduk. Biz adil olarak nüfus oranına göre ayrım yapmadan para gönderiyorduk hatta pozitif ayrımcılık yapıyorduk ama çöpler toplanmıyordu, pislikten geçilmiyordu. Ulaşım, alt yapı hizmeti yoktu, park, bahçe spor tesisi yoktu, ama şuan muhteşem tesisler yapılmış." diye konuştu.

Eroğlu, daha sonra AK Parti Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.