Batman

Batman'da köylerdeki yetimlere bayramlık

14:22 22 Haziran 2017
Batman'da köylerdeki yetimlere bayramlık

İHH İnsani Yardım Derneğince, Ramazan Bayramı dolayısıyla Batman'ın Sason ilçesine bağlı köylerdeki 250 yetim ve öksüz çocuğa kıyafet ile gıda yardımında bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Derneği Sason Şubesi Başkanı Sabahattin Atalay, Aşağı Tekevler köyünde oturan 7 çocuklu Özdemir ailesini ziyaret etti.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah'ın ve Peygamber'in emaneti yetimlere sahip çıkmanın her Müslüman'ın görevi olduğunu söyledi.

Yetim 7 kardeşi Ramazan Bayramı öncesi giydirmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Atalay, şöyle konuştu:

"Dağ, bayır demeden Aşağı Tekevler köyümüzdeki 7 yetim çocuklu ailemize ulaştık. Onları bir nebze de olsa sevindirdiysek ne mutlu bize. Ne mutlu onlara sahip çıkabilene. Bu kardeşlerimize giyim, gıda gibi yardımlarda bulunduk. Yardımlarımız devam edecek, onları yalnız bırakmayacağız."

Atalay, 250 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuk için bayramlık kıyafet ile gıda paketi yardımı yapacaklarını kaydetti.

Eşinin 2 yıl önce hastalık nedeniyle vefat ettiğini belirten anne Gülsüme Özdemir, yardımları dolayısıyla İHH İnsani Yardım Derneğine teşekkür etti. Özdemir, "Allah razı olsun. Bizleri yalnız bırakmıyor. Yetim aylığı ile geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bir başımıza zor oluyor ama Allah'ın takdiri." dedi.

Gülsüm Özdemir'in kızı Nazlı Özdemir (14) de yapılan yardımdan mutluluk duyduğunu söyledi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Uygulaması kapsamındaki merkezi ortak sınavlarda 120 sorudan 119 soruyu yanıtlayarak büyük başarı kazanan Özdemir, babasını kaybettikten sonra İHH İnsani Yardım Derneği yetkililerinin kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayarak teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.