Batman

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

17:46 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

"Bunların ağababaları, bunları destekleyenler, Çanakkale'de topyekun geldiler, derslerini alıp gittiler, Kurtuluş Savaşı'nda aynı şekilde. Onların akıllarında hala o yıllar var. Oyun onun için büyük, onun için topyekun bir şekilde bu hainleri içimize sızdırarak bu hainlikleri yaptılar. Çünkü bu hainler bu coğrafyanın görüp görebileceği en kötü en gaddar hainlerdir. Dinimizi, kutsal değerlerimizi, manevi değerlerimizi kullandılar, genç çocukları kirlettiler. Bize düşen de buradan ders çıkarmaktır."

Batman Üniversitesince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Vatan Savunması Batman" konulu panel yapıldı.

Batman Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açış konuşmasını yapan Vali Ahmet Deniz, bu coğrafyanın görebileceği en hain darbe girişimi ile 15 Temmuz'da karşı karşıya kaldığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının Türk Silahlı Kuvvetler içerisinde gizlendiklerini vurgulayan Vali Deniz, "Asker üniforması giymiş ama silahlı kuvvetlerimizle hiç alakası olmayan, peygamber ocağıyla hiç bağdaşmayan, dışarıdan destekli hain bir çete tarafından hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık." dedi.

Hainlerin, bu milletin "Vatan sevgisi imandandır" diyen bir Peygamberin ümmeti olduğunu hesaba katamadıklarını belirten Vali Deniz, şöyle konuştu:

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ise 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak için her türlü çalışmayı yapacaklarını vurguladı.

Durmuş ise 15 Temmuz gecesinde yaşanan hain darbe girişimi karşısında milletin şanlı ve destansı mücadelesini, şehitleri yad etmek ve milli birliği pekiştirmek amacıyla paneli düzenlediklerini söyledi.

Batmanlıların 15 Temmuz gecesi sokağa indiğini vurgulayan Durmuş, "Batmanlı kardeşlerimiz eline al bayrağını alarak vatanına, devletine, bayrağına, demokrasisine sahip çıktı." dedi.

Daha sonra panelde, İl Müftüsü Turgut Erhan, "Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selalara" ve Yrd. Doç. Tekin İdem "27 Mayıs 1960 darbesi ile 15 Temmuz darbe girişiminin karşılaştırılması" konulu sunum yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.