Batman

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

20:54 14 Temmuz 2017
AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Batman Valiliği, İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi ve AA işbirliğiyle Turgut Özal Bulvarı Demokrasi Meydanı ile Batman Park Alışveriş Merkezinde açılan iki ayrı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Batman'da, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflarla "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi açıldı.

Batman Valisi Ahmet Deniz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların, darbenin unutulmaması adına tarihi birer vesika olduğunu söyledi.

Geçen yıl 15 Temmuz'da askerin içine sızmış hain bir terör örgütünün darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Deniz, şöyle konuştu:

"Başta Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, vatanperver askerimizin ve polisimizin kahramanca direnişi, en önemlisi de asil milletimizin asil duruşu ile bu belayı birlikte defettik. Darbe girişimi bu coğrafyanın yaşadığı en kötü bir ihanet hareketiydi. Onun için bu ihaneti unutmamak, unutturmamak lazım."

Anadolu Ajansı tarafından açılan serginin 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması adına önemli olduğunun altını çizen Deniz, şöyle devam etti:

"Darbe karşısında dik duran kahramanlarımızı ve 249 şehit, 2 bin 169 gazimizi unutmamak adına Anadolu Ajansı tarafından Batman ve Türkiye'nin diğer illerinde çekilmiş fotoğrafların olduğu sergiyi açmanı heyecanını yaşıyoruz. Herkes bu sergiyi gezmeli, görmeli. Yapılan hainlikleri hiç kimse unutmamalı."

Çanakkaleli bir vatandaş, sergiyi gezerken gözyaşlarına hakim olamayınca Vali Ahmet Deniz tarafından teselli edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.