Batman

Batman Valisi Deniz:

13:55 31 Temmuz 2017
Batman Valisi Deniz:

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Girişimcilerin bölgemize yönelik önemli yatırım talebi var. Bu talep huzur olduğu için var. Hepimize düşen huzura sahip çıkmaktır." dedi.

Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt'i kapsayan Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) Yönetim Kurulu Toplantısı, Türkiye Petrolleri Kristal Park Tesisleri'nde yapıldı.

Vali Deniz, burada yaptığı konuşmada, DİKA'nın bölgeler arası kalkınmışlık farkının asgariye indirilmesi konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Kalkınma ajanslarının artık kentlerde birer yatırım ofisi gibi çalışmak üzere yapılandırıldığını anlatan Deniz, "Bizim istediğimiz de buydu. Yatırımcımız kente geldiğinde artık onlara başvuracak, onlarla irtibat içinde olacak." diye konuştu.

Ajansın sorumluluğundaki 4 ilin en önemli probleminin işsizlik olduğunu, bu oranının yüzde 27-28'lerde bulunduğunu dile getiren Deniz, bu sorunu çözeceklerini vurguladı.

Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında önemli yatırımların gerçekleştirileceğini bildiren Deniz, "Her şeyin başında huzur geliyor. Huzurun olduğu yerde yatırım, değişim, gelişim de oluyor. Girişimcilerin bölgemize yönelik önemli yatırım talebi var. Bu talep huzur olduğu için var. Hepimize düşen huzura sahip çıkmaktır. Şu an güzel gidiyoruz. Her vatandaş, devletinin yanında yer alarak huzura sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın da katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.