Batman

"Analı çocuklu Kuran kursu" açıldı

18:42 19 Ekim 2017
"Analı çocuklu Kuran kursu" açıldı

Yavuz Selim Mahallesi'nde açılan iki katlı Kuran kursuna gelen kadınlar, çocuklarını birinci kattaki Kuran öğreticilerine teslim ettikten sonra ikinci katta Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyor.

Batman'da Hüseyniye Kuran Kursunda anneler 4-6 yaşındaki çocukları ile Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Kuran kursunun açılışını gerçekleştiren İl Müftüsü Turgut Erhan, kursta 100'ü aşkın kadının çocukları ile Kuran öğrendiğini söyledi.

İl genelinde 250 öğretici ile 140 Kuran kursunda eğitim verdiklerini belirten Erhan, toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ülkenin geleceği olan çocukların dini bütün bir şekilde yetişmesi için dini eğitimlerinin temelden verilmesi gerektiğini vurgulayan Erhan, "Hiç şüphesiz geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın manevi duygularla yetişerek kendi yaşamlarını sürdürmeleri bizim için önemlidir. Hiç kimse çocuklarına güzel ahlaktan daha üstün meziyet kazandıramaz." dedi.

Çocuğun gelişiminde 4-6 yaşının önemine dikkat çeken Erhan, şöyle devam etti:

"Bu yaşta öğretilenler adeta taşlar üzerine kazılmış yazılar gibidir. Zihin ve fikir dünyasından hiç çıkmayacağını biliyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızın 4-6 yaştan itibaren Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrenimi görmeleri önemlidir. Kursa gelen anneler, çocuklarını da Kuran eğitimi için getiriyorlar. Bu açıdan bakıldığında, Kuran kursları bir rehabilitasyon merkezi gibi çalıştığını görmekteyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.