Batman

FETÖ'den alınan anaokulu öğrencilerinden kermes

15:24 31 Ekim 2017
FETÖ'den alınan anaokulu öğrencilerinden kermes

Batman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) alınarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen anaokulunun öğrencileri, Suriye'deki iç savaştan dolayı mağdur olan çocuklar için kermes gerçekleştirdi.

"15 Temmuz Şehitleri Anaokulu ile Türk Kızılayı El Ele" adıyla Batman Üniversitesi bahçesinde düzenlenen kermesten elde edilecek gelir, Suriye'deki iç savaşta mağdur olan ve Cerablus kentindeki çocuklara gönderilecek.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kesmesin açılışında yaptığı konuşmada, kamu yararına düzenlenen her çalışma için üniversitenin her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise, FETÖ'den alınarak milletin hizmetine sunulan okulun böyle bir etkinliği düzenlemesinin anlamlı olduğunu belirtti.

FETÖ'den alınarak Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildikten sonra anaokuluna dönüştürülen okulun öğrencilerinin vatana, millete, ülkesine, bayrağına, ezanına bağlı birer fert olarak yetişeceğini belirten Kurtaran, öğrencilerin aynı zamanda toplumsal sorumluluklara karşı da bu gibi etkinliklerle duyarlı olmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Tezdiğ de, etkinliğin 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası'na denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirtti.

Elde edilecek olan gelirin rakamının önemli olmadığını vurgulayan Tezdiğ, önemli olan minik çocukların böyle bir etkinliğe imza atmaları olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.