Batman

Batman'da 500 bin metrekarelik alana mesire

16:01 09 Kasım 2017
Batman'da 500 bin metrekarelik alana mesire

İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve geçen yıl DİKA tarafından kabul edilen Kira Dağı Mesire Alanı Projesi'nde sona gelindi. Batman ile Beşiri ilçesi arasındaki 885 rakımlı Kıra Dağı'na yapılan mesire alanında, iki basketbol sahası, bir tenis kortu, çocuk oyun parkları, spor alanları, yürüyüş yolları ve otopark bulunuyor.

Batman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) desteğiyle 885 rakımlı Kıra Dağı'nda 2 milyon 750 bin liraya mal olacak 500 bin metrekarelik bölgeye mesire alanı inşa ediliyor.

Mesire alanı, engellilerin de yararlanabilmesi amacıyla "Elini uzat engel olma" teması ile hayata geçirildi.

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, yapımında sona gelinen mesire alanının 2018 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Kıra Dağı'nın kent merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede olduğunu belirten Deniz, mesire alanının 500 dönüm alan üzerine inşa edildiğini bildirdi.

Mesire alanı ile vatandaşların bir ihtiyacının daha karşılandığını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Burada insanlarımız doğayla iç içe olacak. İl merkezine kıyasla 8-9 derece daha serin. Güzel bir manzarası var. Mesire alanında 70 kamelya, oturma bankları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru ve otopark alanları yapıldı. Büyük bir kısmı tamamlandı. Piknik alanının tamamlanmasıyla vatandaşlarımız, rahat gelebileceği, piknik ve spor yapabileceği bir mesire alanına kavuşmuş olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.