Batman

Batman Valiliğinden "dolandırıcılık" uyarısı

21:15 11 Ocak 2018
Batman Valiliğinden "dolandırıcılık" uyarısı

Batman Valiliğince, kendilerini vali veya başka bir kamu kurumunun yöneticisi olarak tanıtan kişilerin, "yardım" adı altında iş adamlarından para talep etmesine itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, kentten veya başka illerden arayarak, kendilerini "Batman valisi" veya "başka bir kamu kurumunun yöneticisi" olarak tanıtıp, "yardım" adı altında iş adamlarından para istediğine dair duyumlar alındığı bildirildi.

"Batman Valiliğinin veya herhangi bir kamu kurumunun iş adamlarından ya da vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir yöntemi bulunmamaktadır. " ifadelerine yer verilen açıklamada, ihtiyaç sahibi, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlara yardımların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın ise Batman Valiliğinin 0488 213 10 01, Emniyet Müdürlüğünün 155 veya Jandarma Komutanlığının 156 numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması rica olunur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.