Batman

88 yaşında asker kaçağı çıktı!

13:20 22 Şubat 2018 8 Yorum Var
88 yaşında asker kaçağı çıktı!

Batman'da 88 yaşındaki Memet Aydın'a 1950-1953 yılları arasında askerlik yapmasına rağmen ‘yoklama kaçağı' olduğu iddiasıyla 21 bin 519 TL ceza kesildi.

Batman'da, 88 yaşındaki Memet Aydın adlı vatandaşa askerliğini yapmadığı iddiasıyla Kurtalan Kaymakamlığı'nca 21 bin 519 TL para cezası kesildi. 4 Mayıs 1930 doğumlu Aydın, 1950-1953 yılları arasında askerliğini yaptığını, askerlik anılarının dün gibi taze olduğunu dile getirdi. Diyarbakır Merkez İstihkâm 2. bölükte askerliğini yaptığını belirten Aydın, kesilen para cezasına avukatı aracılığı ile yaptığı itiraz dilekçesinde nüfusta yaşanan karışık nedeni ile böylesi bir ceza çıkmış olabileceğini belirtti.

"BİR KARIŞIKLIK VAR"

Habertürk Haber Merkezi'nden Bulut Kutlu'nun haberine göre; askerlik arkadaşlarından kimileri ile bir dönem görüştüğünü aradan yıllar geçtikçe ve evden tek başına çıkamaz duruma gelince çoğu ile irtibatının kesildiğini anlatan Aydın, "Askerliğimi Kore Harbi döneminde yaptım. Yaşım 88, çoğu şeyi hatırlamıyorum. Kimi arkadaşlarımın öldüğünü biliyorum. O dönemden sağ kalan var mı bilmiyorum. Bu yaştan sonra askere çağırılıyorum. Seferberlik dahi olsa gidemem çünkü yarı yatağa bağlıyım. Bir karışıklık var. Elimde evrak yok. Üzerinden 60 küsur yıl geçmiş. Bu kadar yıl sonra yapılan bir hatanın cezası bana kesilemez. Yetkililerden cezanın kaldırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • vur kazmayı 6 yıl önce Şikayet Et
    askerliğimde yaşı 63 olan asker kaçağı getirmişlerdi elleri kelepçeli diyarbakırlıydı kaçmasın diye bot verilmedi terlikle gidip geliyordu bölükle 10 gün sonra mahkeme para cezası yla serbest bırakıldı
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarın cami önüne gidip 1950 -1953 yıllarda Diyarbakır merkez istihdam bölümünde askerlik yapan varmı diye bakmayı düşünüyorum .
    Cevapla
  • Gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben köyümü kimler okudum Arkadaşları unutmuşum orta okul lise arkadaşlar. Dede nasıl hatırlasın ayıp yazık. Okadar Asker kaçağı gençler varken
    Cevapla
  • vur kazmayı 6 yıl önce Şikayet Et
    askerliğimi yapalı 36 yıl olmuş terhis kağıdımı hala saklarım terhis olduğum tabur ve bölük ölünceye kadar hafızamdan silinmez bunlar çok yalancı hep kubradan sallarlar hiç affedilmesin cezasını ödesin
    Cevapla
  • Bahtsız adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Dedenin perişanlığına baksana geçim sıkıntısından, belki yaşadıklarından ve yaşından dolayı ne hale gelmiş. Senin tuzun kuru olduğu ve o yaşta olmadığın için anlaman mümkün değil. Ancak böyle saygısızca ahkam kesersin.
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    senin yaşadığın yer aldığın eğitim bu adam almışmı terbiyesiz
  • ahmi 6 yıl önce Şikayet Et
    belgeyi düzenleyen hakkında soruşturma başlatmalı ve görevden aınmalı. Devlete liyakatsız memur devri sona ermeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.