Batman

Batman'da günde 10 bin kişiye iftar

15:16 09 Haziran 2018
Batman'da günde 10 bin kişiye iftar

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle kurulan iftar sofralarında, günde 10 bin kişi bir araya geliyor.

Türk Kızılayı Yemek Üretim Merkezi'nde yapılan yemekler için her gün 2 ton pirinç, 2 ton sebze ve 2,5 ton kırmızı et kullanılıyor. Her gün dört çeşit yapılan yemekler, kentin farklı noktalarındaki iftar çadırlarında vatandaşlara ikram ediliyor.

Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, iftar sofralarında günde 10 bin kişiye ulaştıklarını, ramazan ayı boyunca 130 çalışan tarafından yapılan yemeklerin 10 araçla dağıtıldığını söyledi.

Her noktada 20 görevlinin yemek dağıtımını gerçekleştirdiğini kaydeden Tezdiğ, menüde 4 çeşit yemeğin yanı sıra içecek ve tatlı da bulunduğunu belirtti.

Batman'da belediye tarafından ilk defa görevlendirme yapılmasının ardından böyle bir organizasyonun yapıldığını vurgulayan Tezdiğ, "Bunların bütün bedeli belediyemiz tarafından karşılanıyor. Daha önce Batman'da böyle organizasyonlar yoktu, belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından bu organizasyon yapıldı." dedi.

Bu gibi organizasyonlara Batman'da ilk defa şahit olduklarını belirten vatandaşlar da bu yıl ramazan ayını manevi bir atmosfer içinde geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.