Batman

Cansuyu'ndan, 5 bin 250 Arakanlı aileye kurban eti yardımı

17:23 20 Ağustos 2018
Cansuyu'ndan, 5 bin 250 Arakanlı aileye kurban eti yardımı

Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri, 5 bin 250 Arakanlı Müslüman aileye kurban eti yardımında bulunacak.

Myanmar'daki ihtiyaç sahiplerine kurban bağışlarını ulaştırmak üzere İstanbul'dan yola çıkan Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekibi, kurban eti dağıtmak için Myanmar'ın Arakan eyaletine ulaştı.

Derneğin Myanmar sorumlusu Bayram Numan Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye başta olmak üzere Afrika'dan Asya'ya, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Balkanlara kadar dünyanın birçok ülkesinde kurban kestireceklerini ve etlerini muhtaçlara ulaştıracaklarını söyledi.

Köksal, bundan önceki bayramlarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında Arakan'ın köylerinde ve kamplarında kalan Müslümanlara kurban eti dağıtacaklarını belirtti.

Amaçlarının özellikle kimsesiz ve abluka altında kamplarda yaşamak zorunda bırakılan ve kendilerine uzanacak yardım eli bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi Müslümana ulaşmak, az da olsa onları sevindirmek ve yüzlerini güldürmek olduğunu kaydeden Köksal, bu nedenle Arakan bölgesine geldiklerini ifade etti.

Köksal, şöyle konuştu:

"Türkiye başta olmak üzere Afrika'dan Asya'ya Filistin kamplarından Gazze'ye kadar tüm mazlum ve muhtaçlara kurban etlerini ulaştırmak üzere yollara çıktık. Bugün de Myanmar Arakan bölgesindeyiz. Bu bölgede yaşayan yaklaşık 5 bin 250 aileye, muhtaca, mazluma Anadolu'dan gönderilen bu emanetleri ulaştırmaya çalışacağız. Arakan'da yaptığımız çalışmalar sadece bu bölgede insanlara yardım ulaştırmak değil. Aynı zamanda Arakanlı Müslümanların sahipsiz ve yalnız olmadıklarını, her ne şartta olursa olsun hem maddi hem manevi olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.