Batman

Batman'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor

18:19 02 Ekim 2018
Batman'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde yapılan programda konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, din görevlileri ve camilerin önemine değindi.

Batman'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolaysıyla Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler programı düzenlendi.

Camilerin toplumda çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Deniz, şöyle konuştu:

"Camilerimiz istişare ettiğimiz yerlerdir. Daha doğrusu, ibadet ettiğimiz, huzur bulduğumuz yerlerdir. Kimliği ne olursa olsun Müslümanların etnik yapısı ne olursa olsun, kültürel farklılıkları ne olursa olsun camilerde buluşuyoruz. Medeniyetimizin tam orta yerinde geçmişteki şehirleşmeye baktığımız zaman öncelikle kültürümüze cami yerleşir. Etrafında medeniyet yerleşir. Okuluyla, kütüphanesi ile, imarathanesiyle de kültürümüzde yer ediniyor."

Dinin bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Deniz, dinin yanlış kaynaklardan öğrenildiği zaman sıkıntıların yaşandığını dile getirdi. Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Coğrafyamızda DEAŞ diye bir terör örgütü çıktı. Dinimizi kullanarak İslam'a zarar verdi. Dinimizle, kültürümüzle bir bağlantısı yok ama din adına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birileri bunları kullanıp yönlendiriyor ama bizim de oyuna gelmemiz lazım. FETÖ terör örgütü dini kullandı, dini değerlerimizi kullandı. Onun için bir daha bu hatalara düşmemek için sizlere, din görevlilerimize çok ama çok görevler düşüyor."

İl Müftü Vekili Ahmet Duran, dinin fıtri bir hakikat olduğunu söyledi.

Duran, şunları kaydetti:

"Halkımız Müslüman ve dinine bağlı olduğu için her yerde cami ve mescitler yapmıştır. Bu hizmetler devam ediyor ve devam da edecektir. Devletimiz de din hizmetini ve eğitimini önemsediği için her camimize ve her Kur’an kursumuza görevli atamaktadır. Bu ulvi görevi yaparken de bir çok zorlukla karşılaşan görevlilerimiz olmuştur. Görevleri başında şehit ve gazi olanlar da vardır. Bizim için görev başında şehit olmak da gazi olmak da büyük bir şereftir."









YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.