Batman

Üzerinde kurşun izi bulunan kafatası bulundu

08:59 18 Ocak 2020 1 Yorum Var
Üzerinde kurşun izi bulunan kafatası bulundu

Batman'da Kapan-4 Mava operasyonunda bir mağarada üzerinde kurşun izi bulunan kafatası bulundu. Kafatasının 10 yıllık olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığınca Kapan operasyonları kapsamında Batman’ın Mava bölgesinde Kapana-4 Mava Operasyonu başlatıldı. Operasyona ilişin konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, “Çok sayıda sığınak tespit ettik. Fakat sığınıklar uzun zamandır kullanılmamış. Yani bölgede artık örgütün son kalıntılarını temizliyoruz. Mava Bölgesi örgütün zamanında çok etkin kullandığı bir bölgeydi. Tamamen temizledik” dedi.

“OPERASYONLAR DEVAM EDECEK”

Bulut Kutlu’nun haberine göre, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı ve Batman İl Jandarma Komutanının yönettiği operasyona Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden 795 personelden oluşan 52 tim katılıyor. Batman İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından Batman, Gercüş ve Hasankeyf kırsalında Kapan-4 operasyonu düzenlediklerini belirten Batman Valisi Hulusi Şahin: “Bu operasyon Mava diye tabir edilen bölgede. Kuzeyinde Dicle, Güneyinde de Karakuş üs bölgesi olan bir arazi parçası. Batı tarafında Mardin, Doğu tarafında da Şırnak kırsalı bulunur. Bu bölgede tam bir süpürme harekatı yaptık. Çok sayıda sığınak tespit ettik. Fakat sığınıklar uzun zamandır kullanılmamış. Yani bölgede artık örgütün son kalıntılarını temizliyoruz. Mava Bölgesi örgütün zamanında çok etkin kullandığı bir bölgeydi. Tamamen temizledik ve yıkıcı, bölücü unsurlardan tamamen temizlemiş haldeyiz. Kapan-4 operasyonu Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, Güneydoğumuzda, Doğu Anadolumuzda devam ediyor ve edecek. Batman’ın da bazı belli bölgelerde bu operasyonları icra etmeye devam edeceğiz. Jandarma Genel Komutanımızın Kıran operasyonlarda ifade ettiği gibi, ‘ara bul yok et’ emrinin kolluk kuvvetlerimiz aldılar ve gereğini yapıyorlar” dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • DUACI 4 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun sizden elhamdülilllah sona geldi terör bitti be kardeşim neydi fetöcüler azdırmış terörü bak şimdi elhamdülillah
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.