Batman

7 kişilik aile her gün ölüm korkusuyla yaşıyor

14:40 24 Şubat 2020 10 Yorum Var
7 kişilik aile her gün ölüm korkusuyla yaşıyor

Batman’da yıkılmak üzere olan bir evde oturan 7 kişilik Barış ailesi, evlerinin tavanının üzerilerine düşecek korkusuyla yaşıyor.

Batman merkezde bulunan Bağlar Mahallesinde ikamet eden Barış ailesi yıkılmaya yüz tutmuş bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Odun olmadığı için sobanın bile kurulmadığı evde üniversite sınavına hazırlanan Rojbin Barış, yetkililerin seslerini duyup kendilerine yardım etmesini istedi.

Yaşadıkları zorlu günler ile ilgili İhlas haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Rojbin Barış, babasının cezaevinden çıktığını ve 30 bin lira borcunun olduğunu söyledi. Barış, “Maddi durumumuz olmadığından dolayı o parayı ödeyemedik. Bize bakan kimse yok, 4 kardeşim okul okuyor, ben üniversite sınavına hazırlanıyorum. Dershaneye gidecek param bile yok, evde çalışıyorum. Oturduğumuz ev de bizim değil kira, kirayı da zar zor ödüyoruz. Depremde ev çok zarar gördü ev her an yıkılabilir. Başka gidecek evimiz de yok. Sadece çocuk ve okul parası alıyoruz. Komşularımız da ayda bir yardım ediyorlar ellerinden geldiğince. Kış şartları çok zor geçiyor odun olmadığı için soba kuramıyoruz. Evin tavanı geçen sefer üzerimize çökmüştü, salon mutfakta evin tavanı çökmüş durumda, evin diğer odasında çalışamıyoruz, bende zar zor derslerime çalışıyorum üniversite sınavlarıma. Zaten korkudan zar zor uyuyoruz hepimiz. 6 kişi tek odada uyumaya çalışıyoruz. Evin tavanı her an üzerimize düşecek korkusu ile yaşıyoruz. Gecen dönem üniversiteyi kazandım ama maddi imkansızlıklardan dolayı gidemedim, edebiyat bölümünü kazandım gidemedim. Bu yılda inşallah kazanırsam çok gitmek istiyorum” dedi.

Anne Deniz Barış ise hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Deniz Barış, “Bize bir çare bulun zor durumdayız. Komşular bize ellerinden geldiğince yardım ediyorlar. Çaresizim ne yapacağımı bilemiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • Aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcınız olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Osman candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar yardımcınız olsun
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Batmanda o kdr zengın var. Zekatının cok azını bıle verseler yeter de artarda. Umarım vicdanı olan halen vardır. Rabbım yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Hiranur 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşlerim siz adresinizi söyleyin ben İHH dan yardım göndermeye çalışıcam korkmayın
    Cevapla
  • Ceylan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aileye ulaşabileceğimiz acil bir numara lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.