Bayburt

Bayburt'ta, "Kurban El Rehberi" hazırlandı

12:43 04 Eylül 2015
Bayburt'ta, "Kurban El Rehberi" hazırlandı

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, "Kurban El Rehberi" hazırlandı.

İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla müdürlük olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bayburt'tan her yıl büyük şehirlere kurban döneminde yaklaşık 8-10 bin kurbanlık sevk edildiğini anımsatan Karabulut, şöyle devam etti:

"Yetiştiricilerimizin hem hayvan alım, satım hem de sevk işlemlerini kısa sürede tamamlayabilmeleri için müdürlük binası girişinde, resmi işlemlerin bir arada yapıldığı tek adımda hizmet birimi kurduk. Yetiştiricilerimiz pasaport, alım, satım, sevk gibi işlemleri tek elden yapabilecekler. Aynı zamanda mesai saatleri dışında hayvan sevki yapacak yetiştiricilerimiz için de 24 saat nöbetçi personel bulunacak."

Karabulut, müdürlük olarak ilk kez "Kurban El Rehberi" hazırladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Rehberde, kurbanlık hayvan alırken, kesim esnasında ve sonrasında, kurban etlerinin muhafazası ve değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken hem yasal hem de diğer hususlara yer verildi. Rehberi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Müdürlüğümüzün web sitesinde de yer alan bu çalışma, ilk olma özelliği taşımaktadır. Çalışmanın vatandaşlarımız için çok faydalı olacağını, kurban döneminde olası birçok olumsuzluğu önleyeceğini düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.