Bayburt

İHH'dan yetimlere iftar

22:23 20 Haziran 2016
İHH'dan yetimlere iftar

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şubesi "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetimlere ve aileledrine iftar verdi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programına Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizan Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, İHH Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat, yetim çocuklar ile aileleri katıldı.

Vali Ustaoğlu, yetim çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, yetimlerle yaptıkları iftarın çok özel ve mana yüklü bir program olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed'in de yetim olarak dünyaya geldiğini, 6 yaşında da annesini kaybederek öksüz kaldığını hatırlatan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"O bir yetimdi. Hep hayatı boyuncada yetimlerin korunması, onların kollanması noktasında da çok güzel hadisler ve öğütlerle bize düstur, bize rehber oldu. Bu anlamda da sevgili peygamberimizin 'Her kim yetimleri gözetir, korur, onları yiyeceğine, içeceğine ortak ederse muhakkak cennetle buluşacaktır' hadisiylede ne derece övgüye yetimleri korumanın, kollamanın, onları soframıza ortak etmenin ne derece önemli bir şey olduğunu da hadisi şeriflerinde ve diğer sözlerinde çok güzel olarak bizlere örnek, rehberlek teşkil edecek güzel sözleriyle bizi burada sizlerle buluşturdu."

Vali Ustaoğlu, kendisinin ilin valisi olarak devletin şefkatli elinin her zaman yetim çocukların üzerinde olacağını belirterek, "İnşallah bizler de kendilerine her zaman kapılarımızın açık olacağını, yavrularımızın biçare değil, devletin güçlü ve şefkatli kollarının, merhametli elinin her zaman yanlarına olacağının burada da bilinmesini istiyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Memiş ise, yetim çocukların kendilerinin sofrasını bereketlendirip şenlendirdiğini ifade ederek, "Şuna inanın ve şunu bilin ki bu yediklerimiz size ait olandı. Biz, size ait olanları burada paylaştık. İnşallah devlet olarak da, belediye olarak da size verilmesi gerekenleri, size ulaştırılması gerekenleri size ulaştırmak adına çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.

İHH Bayburt Şubesi Temsilcisi Polat da, Dünya Yetimler Günü'nün ilk olarak 2013 yılında kutlandığını söyledi.

Polat, "O yıldan itibaren her yıl Ramazan ayının 15'nci günü Dünya Yetimler Günü olarak ilan edildi. Bugün yapılan istatistik ve araştırmalara göre 250-300 milyon yetim çocuk mevcuttur. Bu rakamlara Çin ve Hindistan'ın nüfusu dahil değildir. Bunlarla birlikte dünya genelinde 400 milyonu aşkın yetim bulunmaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından yetim çocuklara, içerisinde çeşitli hediyelerin bulunduğu hediye kolileri dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.