Bayburt

Bayburt'ta İŞKUR faaliyetleri

13:42 02 Kasım 2016
Bayburt'ta İŞKUR faaliyetleri

Bayburt Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Halil İbrahim Coşkun, 2016 yılının ilk 10 ayındaki kurum faaliyetlerini değerlendirdi.

Coşkun, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılında 5'i kamuda, 810'u da özel sektörde olmak üzere 815 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirtti.

İŞKUR'un en önemli faaliyetlerinden biri olan işbaşı eğitim programlarından kentteki özel sektör işletmeleriyle 243 program düzenlendiğini anlatan Coşkun, "Bu programlardan 383 kişi yararlandı. İki ve üzeri sigortalı çalışanı olan tüm özel sektör işletmelerine yönelik bu programdan katılımcıların asgari ücret düzeyinde maaşıyla birlikte iş kazası ve meslek hastalığı sağlık sigortası da kurumumuz tarafından karşılandı." dedi.

Coşkun, bu program sayesinde işsizlerin meslek edinme, geliştirme ve değiştirmelerine katkı sağladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu programla iş arayanlar daha kolay iş bulma imkanı elde etti, işverenler ise nitelikli iş gücüne maliyetsiz yolla ulaştı. Bu sonuçla ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin çözümüne kurum olarak büyük katkı sağladık. İş ve meslek danışmanları aracılığıyla 3 bin 335 kişiye danışmanlık hizmeti verildi. 5 bin 302 kişi ise toplum yararına programlardan yararlandı. İşverenlerin de nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli mesleklerde 51 kurs düzenlendik, bu kurslardan 543 kişi yararlandı."

Kendi işini kurmak isteyenlere yönelik de KOSGEB'le işbirliği halinde girişimcilik programı düzenlendiğini ve bu programdan 99 kişinin yararlandığını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Teşvik paketi kapsamında ilimize yapılacak yatırımlara, çağrı merkezi başta olmak üzere İŞKUR olarak mevzuat çerçevesinde her türlü imkan sunulacaktır. Avrupa Birliği destekli Bayburt doğal taş firmasının da nitelikli işçi ihtiyacını bir an önce karşılamak için çalışmalarımızı başlatarak, firma ile 40 kişilik kurs düzenlenecek ve kurs sonunda da bu kursiyerlerin yüzde 50'si aynı fabrikada istihdam edilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.