Bayburt

Cazibe Merkezleri Programı

14:56 06 Nisan 2017
Cazibe Merkezleri Programı

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Bayburt'a fabrika kurmak isteyen Hindistanlı yatırımcıların incelemelerde bulunduğunu bildirdi.

Milletvekili Kavcıoğlu, yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ikinci ilaç üretimi makinaları fabrikası sahipleri Hintli yatırımcılar Shiv Trıpathı ve Priyanka Samanı'nin Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çeşitli incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Hintli yatırımcılara OSB ziyaretinde kendisinin de eşlik ettiğini ifade eden Kavcıoğlu, şöyle devam etti:

"Cazibe Merkezleri Programı detayları hakkında bilgilendirme yaptığımız Hintli yatırımcılar, Hindistan'daki mevcut fabrikalarını Bayburt'a taşımaya sıcak baktılar. Yine Hintli yatırımcılar, Bayburt'un geleceğinin açık olduğunu ve yaşanabilir şehir olduğunu görüşmelerimizde bizlere ifade ettiler."

Kavcıoğlu, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Bayburt'a yatırım yapmak üzere 54 girişimcinin başvuruda bulunduğunu anımsatarak, Hintli yatırımcıların da fabrikalarını Bayburt'a taşımalarıyla Türkiye'nin en büyük ilaç makineleri fabrikasının da Bayburt'a kazandırılacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.