Bayburt

Kadir Gecesi

13:45 21 Haziran 2017
Kadir Gecesi

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ustaoğlu, mesajında, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nin, Türk milleti ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi.

Tüm zamanlara yayılan evrensel mesajıyla insanlığın kurtuluşa ermesine vesile olan Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu kutlu gecenin, tüm İslam aleminin en kısa zamanda huzura kavuşacağı günlerin başlangıcı olmasını ümit ettiğini ifade eden Ustaoğlu, "Bu vesileyle başta milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, yüce Allah'tan bağışlanma ve tövbe dileklerimizin kabulünü temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Memiş ise şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, ilahi kudretin ve rahmetin çokça tecelli ettiği bu müstesna gecede indirilmeye başlandı. Kur'an-ı Kerim'de, 'Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.' mealindeki ayetle, bu gecenin bir ömre bedel eşsiz fırsatlarla dolu olduğuna işaret edilmektedir. Sonsuz mükafatların sunulduğu bu gece, insanlık alemi için birer kurtuluş, rahmet, mağfiret ve bağışlanma vesilesidir. Bu kutlu zaman dilimi öyle bir gece ki Sevgili Peygamberimiz 'faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı' müjdesini vermekte. Öyle ise bize düşen de bu geceyi değerlendirip kendimiz, ailemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için dua etmektir. Bu vesile ile rahmet ve merhamet kapılarının sonuna kadar açıldığı, duaların kabul olduğu bu mübarek gecenin ufkumuzu ve gönül dünyamızı ebediyen aydınlatması temennisiyle Kadir Gecesi'nin milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa iyilikler ve güzellikler getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.