Bayburt

Okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri toplantısı

14:41 08 Eylül 2017
Okul çevrelerinde güvenlik tedbirleri toplantısı

Bayburt'ta, "2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı" yapıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 il ve ilçede aynı saatte başlayan toplantı Bayburt'ta Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, çocukların ve gençlerin en güvenilir ve sağlıklı ortamda, iyi ve kaliteli eğitim öğretim hizmetlerden faydalanmalarını sağlamanın kamu görevlilerine ait olduğunu söyledi.

Bayburt’ta 18 Eylül itibarıyla 14 bin 114 öğrencinin eğitim öğretim hizmeti alacağını belirten Pehlivan, 146 okulda ise 943 öğretmenin görev yapacağını kaydetti.

Pehlivan, öğrencilerin bir kısmının taşımalı eğitim kapsamında olduğunu anımsatarak, "Bu kapsamda 223 araçla 2 bin 277 öğrencimizi her gün evlerinden alıp okullara taşıyoruz." dedi.

İl nüfusuyla kıyaslandığında 14 bin öğrenci sayısının önemli olduğunu dile getiren Pehlivan, şöyle devam etti:

"Ailelerin en kıymetli varlıkları çocuklar, eğitim öğretim kurumları itibarıyla bize emanet. Biz, onları en iyi şekilde eğitim öğretim imkanlarından faydalandırmak zorundayız. Eğitim öğretim hizmetlerine sadece iş ya da görev olarak bakılmamalı. Elbette ki bu görev ama onun yanında her şeyden önce vicdani bir sorumluluk. Vatan, devlet ve millet meselesi çünkü eğitim dediğimiz zaman aslında her şeyden bahsetmiş oluyoruz."

Pehlivan, iki ilçe ve iki beldesi bulunan Bayburt'un güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu anımsatarak, "Buna rağmen tedbiri elden bırakmıyoruz. Tedbirleri almak ve devam ettirmek üzerinde durmamız gereken bir durum. Bu kadar öğrencinin olduğu bir camiada her türlü riskin, her türlü problemin de her an ortaya çıkabileceği öngörüsüyle hareket etmeli ve buna yönelik tedbirleri almalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ali İbili, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı ve diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.