Bayburt

Dünya Çevre Günü

14:57 05 Haziran 2018
Dünya Çevre Günü

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, çevreye karşı duyarlı olmak ve onu korumanın sadece belirli kurum veya kuruluşların değil tüm insanlığın görevi olduğunu belirtti.

Pehlivan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, insanları yaşadıkları çevreyi koruma, kollama ve çevre politikalarını destekleme konusunda bilinçlendirmek ve bu düşünceyi davranış haline getirmelerini sağlamanın, çevre kirliliği ile mücadelenin olmazsa olmazı olduğuna işaret etti.

Çevreye karşı duyarlı olmanın ve onu korumanın sadece belirli kurum veya kuruluşların değil, tüm insanlığın görevi olduğunu dile getiren Pehlivan, şöyle devam etti:

"Çevre ile uyumlu sanayi ve kentleşme politikaları üreterek, insanımızı bu konuda bilinçlendirerek, ülkemizin ne denli mükemmel bir doğaya sahip olduğunu ve bunu korumamız gerektiğini insanlarımıza anlatarak, çevreyi kirleten etkenlerle mücadele ederek bütün canlıların yaşam kaynağı olan çevre konusundaki duyarlılığı azami ölçüde artırmak durumundayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 Çağrı Merkezi bu konuda atılmış önemli bir adımdır."

Pehlivan, Bayburt'ta çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla birçok adımlar atıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimlere çevre kirliliğini önleyici tedbirler alınması ve altyapılarının iyileştirilmesi için maddi kaynak desteği sağlanmaktadır. ÇED kapsamındaki 130 tesis çevreye verdikleri zarar kapsamında izlenmekte ve denetlenmektedir. Hava kalitemiz sürekli yapılan ölçümlerle her gün takip edilmektedir. Bütün köylerimize çöp konteynerleri konulması, toplanan çöplerin Katı Atık Depolama Tesisinde düzenli olarak depolanması, yerleşim birimlerimizde kanalizasyon sistemi kurulması ve kanalizasyonların arıtılarak doğaya salınması, köy yollarımızın asfalt kaplanması, köy içlerinin asfalt ve parke kaplı hale getirilmeleri, mevcut ve kurulacak olan sanayi tesislerinin çevreyi kirletici etkilerinin en aza indirilmesi ve bertaraf konularında çok önemli mesafeler kat edilmiştir."

"Çevre sadece denetim ve ceza ile değil, sevgi ve ilgiyle korunur" anlayışı çerçevesinde Bayburt'u geleceğe taşımanın, gelecek nesillere karşı sorumluluklarının gereği olduğunu ifade eden Pehlivan, Dünya Çevre Günü'nün tabiata olan sevgi ve duyarlılığı artırmaya vesile olmasını diledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.