Bayburt

"Din, hayatın her alanında vardır"

15:13 03 Ekim 2018
"Din, hayatın her alanında vardır"

Akkuş, Bayburt İl Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi'nde organize edilen programda yaptığı konuşmada, insan hayatının değerler üzerine kurulu olduğunun altını çizdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, dinin hayatın her alanında var olduğunu belirterek, "Eğer biz bir yerleri boş bırakırsak, bizim boş bıraktığımız yerlere başkaları gelip oturuyor." dedi.

Müslümanın hayatta üç ana görevi olduğunu vurgulayan Akkuş, bunların Kur'an-ı Kerim'i anlamak, Hazreti Muhammed'e tabi olmak ve İslamı yaşamak olduğuna dikkat çekti.

Akkuş, Müslümanlar için bilgi kaynağının önemli olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yani haberi sadık, aklıselim, havassı selime dediğimiz. Bunlar bizim için önemli. Niye? Çünkü bunlar istikamet oluşturuyorlar. Dünyada ve ahirette huzur ve saadeti kazandıracak bilgi istiyoruz. Lazım olduğu zaman kullanabileceğimiz, lazım olduğunda gönlümüze, cemaatimize ve toplumumuza fayda sağlayacak bilginin peşinden koşuyoruz. Eğer bilgi bize fayda getiriyorsa biz ona talibiz ve bu bilgi ile hayatın her noktasına dokunmak istiyoruz, dokunmak zorundayız."

Katılımcılara, "Din nerede?" sorusunu yönelten Akkuş, şöyle devam etti:

"Din, hayatın her alanında vardır. Hoca nerede? Sadece camide değil, her yerde. Her ne kadar çocukların zihnine böyle bir şey kazınmaya çalışılsa bile, bizler yerine getirmiş olduğumuz görev itibariyle her yerdeyiz. Çünkü din nerede, hoca da aynı yerde olmak zorundadır. Eğer din evlilikte varsa hoca oradadır, din doğumda varsa hoca oradadır, din askere giden delikanlının gönlünde iman ateşi olarak parlayacaksa hoca yanı başında olmalıdır. Niye? Çünkü hayat boşluk kaldırmıyor. Onun için din, hayatın her alanında vardır. Eğer biz bir yerleri boş bırakırsak, bizim boş bıraktığımız yerlere başkaları gelip oturuyor."

Vali Ali Hamza Pehlivan ise, toplum için hepsi birbirinden kıymetli çok çeşitli hizmet alanları bulunduğunu ancak bunlar arasında manevi iklimin oluşmasını sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmalarının müstesna yeri olduğunu söyledi.

Programa, Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, İl Müftüsü Hasan Başoğlu ve din görevlileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.