Bayburt

Bayburt'ta modern 50 ahırın yapımı tamamlandı

18:28 05 Ekim 2018
Bayburt'ta modern 50 ahırın yapımı tamamlandı

Bayburt'ta Hayvancılık Yatırım Projeleri kapsamında inşa edilen 50 ahırın tamamlanması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, merkeze bağlı Çayıryolu köyünde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, hayvancılık altyapısının geliştirilmesi alanında gerçekleştirilen projenin Bayburt ve ülke hayvancılığı için hayırlı olmasını diledi.

- Devlet hibesi 8 milyon lira

Bayburt'ta uygulanan projeler için ayrılan bütçenin 20 milyon lira olduğunu belirten Pehlivan, "20 milyon liranın 12 milyonu çiftçilerimiz tarafından, 8 milyon lirası ise devletimiz tarafından hibe olarak sağlandı." dedi.

Pehlivan, Bayburt'un yer aldığı bölgede mera anlamında önemli bir potansiyel bulunduğuna vurgu yaparak, "Bayburt, Doğu Karadeniz Bölgesi içerisinde yüzde 57 nispetindeki mera oranı, hayvan sayısı ve makineli tarıma müsait arazisiyle en önde gelen il. Bu ne demek oluyor? Burada hayvancılığı ve tarımı daha da ileri noktalara taşımamız gerektiğini gösteriyor. Onun için bu tür projeleri çok önemsiyoruz." diye konuştu.

- Modern ahırlar kuruldu

Hayvancılıktan söz edilen bir yerde ahırların modern olması gerektiğinin önemine değinen Pehlivan, "Faaliyete geçecek bu ahırlar çağın gereklerine göre inşa edildi. Bu sayede inşallah verimlilik konusunda da artış elde edeceğiz. Hayvancılık geçmişten beri ilimizde yapılıyor ama geleneksel yöntemlere göre yapıldığı için zahmet çok ancak getirisi o kadar yok. Bundan sonra belki 15-20 hayvan için ortaya konulan emekle, özveriyle 50-60 hayvana bakmak mümkün olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Programa, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, köy muhtarı Salim Avşar ve çiftçiler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.