Bayburt

Burası Bayburt! Dünyanın en tehlikeli yolunu böyle geçtiler

10:19 19 Ocak 2020 6 Yorum Var
Burası Bayburt! Dünyanın en tehlikeli yolunu böyle geçtiler

Bayburt'ta 3 kişinin yaşadığı Günbuldu köyünde meydana gelen elektrik arızasını Aras Elektrik ekipleri, dünyanın en tehlikeli yolunu geçerek giderdi.



Bayburt'a 26 kilometre mesafedeki 50 haneli Günbuldu köyünde yaşayanlar zorlu kış mevsimi öncesi ya kent merkezine ya da batıdaki illere göç etti. Fahrettin Bayraktar (57), eşi Havva (47) ile 5 yaşındaki kızları Elif Su'nun yaşadığı köyün, kar ve fırtına sebebiyle elektriği kesildi. 15 Ocak günü karanlıkta kalan Bayraktar ailesi arızanın giderilmesi için Bayburt Aras Elektrik Koordinatörlüğü'ne ulaştı. Günbuldu köyündeki arıza kaydını alan Aras Elektrik ekipleri, harekete geçti. Bayburt ile Trabzon arasındaki ve 29 keskin virajıyla dünyanın en tehlikeli yolu olarak bilinen D-915 karayolu kenarında 2162 rakımda kurulu bulunan köydeki arızayı gidermek için yola çıkan ekipler, kar engeliyle karşılaştı. Bayburt tarafından köye ulaşamayan ekipler, Trabzon üzerinden gitmeye çalıştı. Çaykara Belediyesi'nin karla mücadele ekiplerinin destek verdiği ekipler, çığ riski olan bölgede dikkatle yolu açmaya çalıştı. Kardan kapalı 17 kilometrelik yolun açılması için ekipler yoğun mücadele sarfetti. 

Tehlikeli yolun bulunduğu Soğanlı Dağı'nda karla mücadele ekipleri ile Aras EDAŞ personeli, zaman zaman çıkan fırtınada beklemek zorunda kaldı. Bayburt ile Trabzon'u birbirine bağlayan dağın zirvesinde uçsuz bucaksız uçurumların bulunduğu yolda yer yer 2 metreye ulaşan karı temizleyen ekipler, 17 kilometrelik yolu yaklaşık 8 saatte açabildi. Sabah erken satlerde yola çıkan Aras Elektrik ekipleri ise zorlu mücadelenin ardından ancak 12,5 saatte köye varabildi. Gün kararırken köye ulaşan ekipler kısa sürede elektrik arızasını gidererek Bayraktar ailesinin yüzünü güldürdü.

BAŞKA GİDECEK YERİM YOK

Köyde hayvancılık yaparak ailesini geçindirdiğini söyleyen Fahrettin Bayraktar, "3 oğlum üniversitede okuyor. Ben burada hayvancılık yapıyorum. Bu köyden başka gidecek yerim yok. Yardıma ihtiyacım olduğunda 2 kilometre yürüyüp telefonun çekeceği yere ulaşıyorum. Tek sorunum kar ve fırtına nedeni ile oluşan elektrik arızaları. Sağ olsunlar Aras EDAŞ ekipleri adam boyu kara rağmen köye ulaşarak sıkıntımı giderdi. Köyümüzün yolu çok tehlikeli, her yıl bir iki kişi düşüp hayatını kaybediyor. Bu nedenle kışın kolay kolay bu yolu kimse açmak istemiyor" diye konuştu.

BU YOL YAZIN DA TEHLİKELİ

Aras EDAŞ Bayburt İl Koordinatörü Kubilay Atan, kış aylarında arızaya giden ekiplerin ciddi tehlikeler atlattığını söyledi. Soğanlı Dağı bölgesinin sadece kışın değil yaz aylarında da tehlikeli olduğunu belirten Atan, "Bizim işimiz vatandaşı enerjiye kavuşturmak, o köyde kaç kişinin yaşadığının önemi yok. Gelen ihbarları değerlendirmek bizim görevimiz. 50 hanelik köyde kış aylarında yalnızca bir aile kalıyor. Devletimiz bir ailede olsa tüm imkânlarını seferber ediyor" dedi. 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • SULTAN 4 yıl önce Şikayet Et
    eyer köyü kapatalım kimse kalmasın dersek BAYBURTUDA istanbula nakıl edelim komple o halk o imkansızlıklardan kultursun OLURMU DOSTLAR ama biz razıyız bütün derde çileye yeterki VATAN TORAGI var olsun bir karışına can feda
    Cevapla
  • SULTAN 4 yıl önce Şikayet Et
    VATAN nedir toprak nedir bilmek lazım bu vatanın bir karış TOPRAGINA bin can vermiş atalarımız ALLAH onlardan razı olsun. şimdi eyer bir vatandaş en hucra yerde her yokluga ramen o VATAN TOPRAGINI bekliyorsa ona bütün hızmetler kurban OLSUN fazlası ile hak ediyor demekti O sizden çok bir şey istemiyorki ...
    Cevapla
  • brttttt 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulaşamadığın yer senin değildir. Devletten ve hükümetten Allah defalarca Razı olsun. Bu haberden sonra anladım ki Hükümet ve devlet gerçekten güçlü. Birde eski koolisyon ve hortcumcuların zamanını düşünün, mağazallah kimse gelmezdi.
    Cevapla
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ailede kakmasin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Baycan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki iştir kardeşim vatan toprağı üzerinde yaşayan her vatandaş bunu hak eder sen toprak nedir yaşam nedir köy nedir bilmiyor olabilirsin emek mesai mazot benzin önemli değildir ordaki insan önemlidir köyde yaşasaydın böyle konuşmazdın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.