Transferde bilinmeyen detay! Sabaha kadar...

Beşiktaş, Sosa'yı az daha imza attırmadan gönderiyordu.

Transferde bilinmeyen detay! Sabaha kadar...
Transferde bilinmeyen detay! Sabaha kadar...
GİRİŞ 03.09.2014 08:49 GÜNCELLEME 03.09.2014 08:50

Kartal, Metalist Kharkiv’i ikna etti ve Arjantinli futbolcuyu İstanbul’a çağırdı. Herkesin bildiğinin aksine, Sosa, Türkiye’ye geldiğinde henüz anlaşma yapılmamıştı ve gece yarısına kadar süren pazarlık sonunda menajeri ikna edildi.

Beşiktaş, transferin son gününde, teknik direktör Bilic’in en çok istediği isimlerden biri olan Jose Sosa’yı siyah-beyazlılara kazandırdı. Ancak siyah-beyazlıların 30 Ağustos gecesini, sabaha kadar pazarlıkla geçirdikleri ve son anda transferin tamamlandığı ortaya çıktı.

Beşiktaşlı yöneticilerle Gayrettepe’de bir otelde bir araya gelen Jose Sosa ve menajeri, daha önce yapılan anlaşma gereği ilk yıl 1.5 milyon euro, kalan üç yıl içinde de 50’şer bin euro artışa ses çıkarmadı. Ancak menajeri, Beşiktaş’tan alacağı parayı çok kısa vadede isteyince ipler koptu. Buna
sinirlenen siyah-beyazlılar, 4 yıl siyah-beyazlı takımda kalacak olan futbolcunun komisyonunun vadelere yayılabileceğini söyledi.

Menajerin bu konudaki ters tavrı, Beşiktaşlı yöneticileri çileden çıkardı. Hatta siyah-beyazlılar bir ara, “Bu transfer olmaz. İstediğiniz yere gidebilirsiniz” tavrıyla Sosa kanadına rest çekti. İmza attırmadan göndermeyi bile göze alan Beşiktaşlılar istediklerini alarak sonuca ulaştı.

Neden opsiyon?

Beşiktaş ile Metalist Kharkiv arasında yapılan 1.5 aylık sıkıntının temel kaynağı, nakit sıkıntısı ve talep edilen teminat mektubu...

Kartal, ikisini de Ukrayna kulübüne veremeyince, bir ara formül bulundu ve opsiyonlu olarak kiralık gösterildi. Böylece siyah-beyazlılar, çok istedikleri Sosa’ya kavuştu.

KAYNAK: MİLLİYET