Bilecik

BEBKA'dan 12 projeye destek

13:38 26 Ağustos 2015
BEBKA'dan 12 projeye destek

Bilecik'te, 12 tarım projesinin BEBKA tarafından destek aldığı bildirildi

Bilecik'te, 12 tarım projesinin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından destek aldığı bildirildi.

Yenipazar Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Yenipazar ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin hazırladığı BEBKA tarafından kabul edilen "Çiğ süt kalitesinin artırılması soğuk zincirinin oluşturulması" projesi tanıtım toplantısında, sütün kaliteli hale gelmesi yüksek fiyatla satılması adına ihtiyaca cevap verebilecek projenin ilçeye 1 milyon lira civarında yatırım yapılmasını sağlayacağını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız da kentin tarım ili olması nedeniyle tarımsal potansiyelin mevcut hayvancılık açısından geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek, kalkınma ajansları ve çeşitli proje koordinasyonlarının kullanılarak tarım ve hayvancılık alanında gelişmeler sağlandığını belirtti.  

Müdürlüğün de ortaklaşa sunduğu 2 proje ve iştirakçi olarak yer alan 10 tarım projesinin BEBKA 2015 yılı mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazandığını bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Genç nüfusun köylerde tutunabilmesi için ekonomik katkısını artırmak amacıyla ürünlerin işlenmesi, soğutulması ve ambalajı günümüz ekonomisinde önemlidir. Bu proje ile ilçemizde üretilen sütün güvenilir bir şekilde tüketiciye ulaşması için hijyen kuralları ve süt analizlerinin yapılarak sağlıklı sütün soğutma tanklarına dökülmesi önem arz etmektedir. Soğuk tank zinciriyle sütlerin toplanarak dağıtılması ve örgüt aracılığıyla kolay pazar bulunarak kazanç sağlaması açısından projemizin olumlu katkıları olacağını düşünmekteyiz.

Bunun yanında Arı Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa sunulan 'Bilecik balı markalaşıyor' proje ile bal üreticilerinin ihtiyacına binaen bal dolum ve paketleme tesisi kurulması ve Bilecik balının yöresel ürün olarak markalaşması amaçlandı. Bir diğer proje olan Pazaryeri Kaymakamlığı ile ortaklaşa sunulan 'Topraktan çömleğe, çömlekten toprağa' projeyle Kınık köyünün markalaşmaya aday ürünü olan çömleğin hem yerli hem de yabancı turizme kazandırılması ve sürdürülebilirliğini sağlayacak uygun alt yapının iyileştirilmesi hedeflendi. Yapılan projelerin sürdürülebilirliği önemlidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.