Bilecik

Basın kartı yönetmeliğindeki değişiklik

09:07 27 Ağustos 2015
Basın kartı yönetmeliğindeki değişiklik

Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Ergün: "Yapılan değişiklik sonucunda komisyonda Anadolu'da görev yapan meslektaşlarımız ve yayın hayatını sürdüren gazete temsilcileri de yer almış olacak"

Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün, basın kartı yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonucunda komisyonda Anadolu'da görev yapan meslektaşlarının ve yayın hayatını sürdüren gazete temsilcilerinin de yer alacağını belirtti.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan değişikle Anadolu'daki bin 200 gazeteyi temsilen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Şevket Erzen ve Mustafa Arslan'ın basın kartları komisyonunda yer alacağını bildirdi.

Basın kartı sahibi olma noktasında yeni yönetmelikte kolaylaştırıcı yeniliklerin getirildiğini belirten Ergün, şunları kaydetti:

"Yeni yönetmelikle birlikte gelen bekleme süresi kısalması gazeteci arkadaşlarımızı sevindirici bir haber oldu. Ayrıca engelli gazeteci arkadaşlarımız da bekleme süresi aranmadan basın kartı sahibi olabilecekler. Basın İş Kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgelendiren meslektaşlarımız da bekleme süresi uygulanmadan basın kartı alabilecekler. Basın kartı olmayan meslektaşlarımız emeklilik işlemlerinde yıpranma hakkından yararlanamıyorlardı. Yeni yönetmelik bu açıdan emeklilik işlemlerinde yarar sağlayacaktır. Değişen yönetmelikle basın kartı komisyonunda da yenilikler oluşturuldu. Yeni yönetmelikle basın kartı komisyonunun yapısının değişmesi ve komisyona daha geniş katılım olması sağlandı. Yapılan değişiklik sonucunda komisyonda Anadolu'da görev yapan meslektaşlarımız ve yayın hayatını sürdüren gazete temsilcileri de yer almış olacak."

Ergün, online başvuru, online mesleki çalışma gönderimi, gazete ve dergi örneklerinin PDF formatında online olarak gönderilmesi ve e-Komisyon oluşturulması gibi yeniliklerin hukuki zemininin sağlanması da gerçekleşen önemli gelişmeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.