Bilecik

Bilecik'te "Kinoa" hasadı

13:21 27 Ağustos 2015
Bilecik'te "Kinoa" hasadı

NASA tarafından astronotların beslenmesinde kullanılan 'Kinoa' bitkisi hasadı çalışmaları başladı

NASA tarafından astronotların beslenmesinde kullanılan 'Kinoa' bitkisi hasadı çalışmalarının başladığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğünden yapılan açıklamada, merkez Cumalı köyünde 10 dekarlık arazide üretimi yapılan 'Kinoa' ekili tarlada, teknik personel tarafından kontrol yapıldığı kaydedildi.

Astronot yiyeceği olarak bilinen 'Kinoa' bitkisinin araziye uyumuna ve verimine bakılarak gelecek yıllarda alternatif ürün olarak ekilmesi planlandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Kinoa bitkisinin, bilimsel olarak açıklanmış birçok faydalarının yanında çiftçimize iyi bir gelir getireceği öngörülmektedir. Çiftçilerin büyük bir kesimi kıraç tarım üzerinde faaliyet göstermekte ve buğday türü hububat ürünleri tercih edilmekte. Bu noktada alternatif ürünün önemi ortaya çıkmaktadır. Hem kıraç arazilerin boş kalmasının önüne geçmek hem de alternatif ürünlerle çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmak için çok önemli bir çalışma. Bu çalışmanın diğer çiftçilere de örnek olmasını, kendi arazilerinde kinoa bitkisini ekerek, ülke ekonomisine fayda sağlayacağına inanmaktayız."

Kinoa bitkisinin yüksek miktarda protein ve temel aminoasitlerin tamamını içeren tek bitkisel gıda olduğu ve NASA'nın bitkiyi astronotların beslenmesinde kullandığı bildirildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.