Bilecik

30 Ağustos Zafer Bayramı

09:08 29 Ağustos 2015
30 Ağustos Zafer Bayramı

CHP Bilecik Milletvekili Tüzün: "30 Ağustos,ulusumuzun zincirlerden kurtulduğu, özgür ve onurlu bir ülke için bedel ödediği bir zaferdir"

 CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tüzün, mesajında, 30 Ağustos'un, ülkeyi işgal eden emperyalist güçlere karşı, 19 Mayıs 1919'da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde halkın başlattığı kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı tarihi gün olduğunu bildirdi.

"30 Ağustos, bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş sürecinin tarihe kaydedilişidir" ifadesinde bulunan Tüzün, şunları kaydetti:

"30 Ağustos,ulusumuzun zincirlerden kurtulduğu, özgür ve onurlu bir ülke için bedel ödediği bir zaferdir. 93 yıl önce bağımsızlığını dil, din, ırk, mezhep ve inanç farklılığı gözetmeden omuz omuza kazanan Türkiye Cumhuriyetinin milli birlik ve beraberliği bugün yine tehdit altındadır. Gün, uğrunda büyük bedeller ödediğimiz özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, adalete ve haklarımıza sahip çıkma günüdür. Gün, ayrışma değil birleşme günüdür. Gün, ötekileştirme değil kucaklaşma günüdür. Gün düşmanlık değil, kardeşlik günüdür. 93 yıl önce bağımsızlık savaşını kazanan ve laik, demokratik, sosyal hukuk devletini benimseyen Türkiye Cumhuriyetini kuran azim ve kararlılık bugün bizlerde de mevcuttur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.