Bilecik

Osmaneli'de "Doğa amaçlı eğitim" projesi

09:09 29 Ağustos 2015
Osmaneli'de "Doğa amaçlı eğitim" projesi

Osmaneli Belediyesinin ev sahipliği yaptığı TÜBİTAK hibeli İstanbul Ticaret Üniversitesinin yürüttüğü "Doğa amaçlı eğitim" projesinin gerçekleştirileceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kentin akademik çevreler tarafından ilgi odağı olmaya devam ettiği ve tarihi dokusu, geleneksel Osmaneli konakların mimari, doğal yapısı ile flora ve faunasının araştırma ve inceleme altına alındığı kaydedildi.

Proje amacının, hedef kitlenin doğayla buluşmaları, doğa dilini anlamaları ve doğa eğitimi konusunda formasyon kazanmalarına katkıda bulunmak olduğu belirtilen açıklamada, "Çevre ve doğa konularında toplumsal duyarlılığın artmasını sağlamak olan projeye Osmaneli Belediyesi, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Yabani Hayat Derneği ile İstanbul Ticaret Odası destek sağlamaktadır. Proje Koordinatörü Prof. Dr. İdris Oğurlu'nun yapacağı çalışmalarla 50 akademisyenin katılımıyla kentin doğa yapısı incelemeye alınacak. Çalışmalar sonucunda Osmaneli doğa yapısı bir kitapçık halinde yayınlanacak" ifadesine yer verildi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.