Bilecik

"Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor" etkinliği

16:01 31 Ağustos 2015
"Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor" etkinliği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve kurumların katkılarıyla 2-13 Eylül tarihleri arasında Bilecik'te "Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor: şehir, mermer ve nesneler" etkinliği düzenlenecek.

Öğrenci grupları, akademisyen, heykeltıraş ve tasarımcıların bir arada yer alacağı atölye çalışmalarıyla desteklenecek etkinlikte, Bilecik mermerini kullanarak farklı şehir mobilyaları, objeleri tasarlanacak ve etkinlik sonrasında tasarımlar şehrin farklı mekanlarında sergilenecek.

Bilecik mermerinin tasarımla şekillenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi, kullanım alanlarının genişletilmesi, ulusal ve uluslararası arenada yer alması için BEBKA ve kurumların katkılarıyla hazırlanan program, kentin ismi ile adlandırılan Bilecik mermerinin gündeme taşınması amaçlanıyor.

Etkinlik boyunca tasarlanan çalışmalardan seçilen kent mobilyaları ve heykeller, mermerden birebir prototipleri yapılarak ekimde yapılması planlanan "Mermer zirvesi"nde sergilenecek. Genç yetenek ve üreticiler, kent için önemli bir katma değer yaratacak zirveye, sektör ve tasarımcılar ile atölye katılımcıları katılacak.

2 Eylül'de Şeyh Edebali Üniversitesi kampüsünde başlayacak olan 13 eylüle kadar devam edecek etkinlik, atölye çalışmaları Doç. Dr. Murat Yurdakul danışmanlığında, Anadolu Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü Prof. Dr. Fikret Uçar yönetiminde yürütülecek. Grafik tasarımı, endüstriyel tasarım, iç mimarlık ve heykel bölümü öğrencileri gibi farklı disiplinlerden gelen öğrenci grupları, akademisyenler, sanatçılar ve tasarımcılar Bilecik'in tarihi dokusu ve kültürel alt yapısından beslenerek, ilham toplantıları ve fikir buluşmalarıyla Bilecik mermerinin sanatsal ve şiirsel bir altyapı üzerine konumlandırılarak kent mobilyaları ve heykeller tasarlayacak.

Etkinlik kapsamında, katılımcılar Bilecik'te faaliyet gösteren mermer fabrikalarında incelemede bulunmasının yanı sıra tarihi ve turistlik yerleri ziyaret edecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.