Bilecik

Yeni adli yıl açılışı

17:09 01 Eylül 2015
Yeni adli yıl açılışı

Bilecik Baro Başkanı Aynur: "Devlet olmanın sorumluluğu ve bilinciyle, terörle hukuk sınırları içerisinde kararlılıkla mücadele edilmeli"

Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, "Devlet olmanın sorumluluğu ve bilinciyle, terörle hukuk sınırları içerisinde karalılıkla mücadele edilmeli" dedi.

Aynur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuvvetler ayrılığının, yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün olduğu bir yıl olması temennisinde bulundu.

Ülkenin zor bir dönemden ve süreçten geçtiğini ifade eden Aynur, şunları kaydetti:

"Her gün şehit haberlerini alıyoruz. Buda tabii ki bizim içimizde hep bir acı bırakıyor ve bitmeyen bir acı bu. Devlet olmanın sorumluluğu ve bilinciyle, terörle hukuk sınırları içerisinde kararlılıkla mücadele edilmeli. Bozcaada'da genişletilmiş Baro Başkanları toplantımız vardı. Orada 21 Baro Başkanımız bir araya geldik. Kaygılarımızı, düşüncelerimizi ve ülkemizin gündemiyle ilgili avukatlık yasasının 76. maddesinin bize verdiği o sınırlar içerisindeki kaygılarımızı dile getirdik. Yeni adli yılımızın tüm yargı camiasına hayırlı olmasını ve güzel bir yıl olmasını diliyorum. Umarım adil bir yıl olur herkes için."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.