Bilecik

"Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor" etkinliği

08:58 03 Eylül 2015
"Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor" etkinliği

BEBKA ve kurumların katkılarıyla Bilecik'te "Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor: şehir, mermer ve nesneler" tanışma etkinliği programı düzenlendi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve kurumların katkılarıyla Bilecik'te "Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor: şehir, mermer ve nesneler" tanışma etkinliği programı düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Pelitözü Gölpark'ta düzenlenen programda, gelişen ve her gün kıymeti artan değerlerinden birisinin tasarım ve inovasyon olduğunu belirterek, BEBKA çalışmaları kapsamında Bursa'da tekstil, Eskişehir'de animasyon, Bilecik'te de mermer boyutuyla devam ettiğini söyledi.

Sanatın zarif olduğunu ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Doğal taş mermerimiz o zarafete ne kadar uygun, o ikisini nasıl uyumlaştıracağız, onu görmemiz lazım. 'Taş' dediğimizde bir sertlik, kabalık acımasızlık akla geliyor. 'Taş kalpli' dediğimizde pek yumuşak bir şey hatırlamıyoruz ama kendi tarihimizde ve insanlık tarihinde gördüğümüz gibi taş üzerinde yapılan işlemelerin kolonlarda, tonozlarda, kubbelerde ve özellikler kilit taşlarında çok zarif işlemelerin, motiflerin olduğunu gördük ve yaşadık. Hayatımızda bir yer edindiler. İnanıyorum ki bu toplantılarla, o sert taş üzerine zarif sanat ve tasarım örnekleri yerleşecek. Bundan hem mermerimiz hem de ilimiz kazanacak."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da mermerin dünyanın dört bir yanına ihracatlar yapılarak, eserlere dönüştüğünü bildirdi.

BEBKA Genel Sekreteri Taner Değirmenci ise etkinliğin öğrenciler için bir tecrübe olacağını ve tasarımlarla güzel eserlerin ortaya çıkacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.