Bilecik

Pazaryeri'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

14:48 05 Eylül 2015
Pazaryeri'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü

Pazaryeri'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki etkinliğe, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam İbrahim Özdel, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Deniz, siyasi parti ilçe başkanları, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Yalçın, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bu günün, milli benliği var oluşla yok oluş arasındaki mesafede gerçek özgürlüğü gösteren, bağımsızlığımızı bütün benliğiyle nakşeden, toprakların kutsal emanet olarak bırakan tarihin adı olduğunu söyledi.

Kurtuluş gününü bayram olarak kutlanmasının nedeninin asla kuru bir naradan ibaret olmadığını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Bu toprakları bize vatan yapan tarihi gerçekleri bilmeden yeni bir gelecek inşa edemeyiz. Tarihe baktığımızda, acılarımızı, çilemizi yoğuran, toprakları bize vatan yapan, bu toprakların gerçek sahipleri, büyük ecdadımızı minnet ve şükranla yâd etmek gayesiyle toplandık.  Bu kutlama Onların acılarını hissedip, milli şairimiz Mehmet Akif'in, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin' şuurunda bir kutlamadır. Bu şuuru canlı tutmaktan başka bir gayemiz ve gayretimiz olamaz. Bu topraklar, yeniden dirilişin, yeniden varoluşun yaşandığı yerlerdir. Sevinç bizim sevincimizdir. Kutlama bizim kutlamamızdır. Bayram bizim bayramımızdır. Ancak, sevinirken, coşarken şunu da unutmamalıyız. Biz, bir zamanlar bu topraklarda yaşanan hüzünleri, ağlayan gözleri, yitirilen canları, yarım kalmış sevdaları unutmamak bir daha bu tür ağır tecrübelerle karşılaşmamak, bizim en temel hedeflerimizden olmalı, gayemiz bu amaçla şekillenmelidir."

İlçe Jandarma Komutanlığından uzman jandarma Kademeli Çavuş Sami Ünlü'nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Özdel, Canseven ve Yalçın, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.