Bilecik

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

18:07 01 Ekim 2015
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Bilecik Valisi Nayir: "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi üretken, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, hür iradeli ve bildiklerini de hoşgörü ortamında tartışabilen kişiler olarak yetiştirebilmek hepimizin en büyük hedefi"

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Hem kendinizi aydınlatacaksınız hem de çevrenizi aydınlatacaksınız. Milletimiz sizden çok şeyler beklemektedir. Ülkemizin geleceğini sizler yazacaksınız" dedi.

Vali Nayir, üniversitenin Gülümbe Yerleşkesi'ndeki Spor Salonu'nda düzenlenen akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün yaşanılan sıkıntıların eğitim eksikliğinden kaynaklandığını hep birlikte müşahede ettiklerini söyledi.

Eğitimdeki problemlerin halledildiğinde meselelerin beraber halledileceğini ifade eden Vali Nayir, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi üretken, paylaşan, doğru bilgilerle beslenen, hür iradeli ve bildiklerini de hoşgörü ortamında tartışabilen kişiler olarak yetiştirebilmek hepimizin en büyük hedefi. Üniversitelerimiz de bu hedefi gerçekleştirmek için büyük bir gayret sarf ediyorlar. Öğrencilerimiz, hem kendilerini hem de çevrelerini aydınlatacaklar."

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan da bilgili olmanın ilk şartının eğitime ve bilgiye yatırım yapmak, gereken önemi vermek ve hassasiyeti göstermek olduğunu kaydetti.

Günlük kavga ve çıkar için benlik kavgasıyla hem kendi hayatını hem de bulunduğu toplumun hayatını kahredenlerin fırtına geldiği zaman ondan kurtulamayacağına değinen Prof. Dr. Özcan, şunları söyledi:

 "Buna direnmenin tek şartı da birlik olmaktır. O yüzden üniversitede çalışanlar, okuyanlar büyük emanetin sorumluluğuyla görevlerini ve hayatlarını devam ettirmek zorundalar. Bu sorumluluk herkese verilen bir sorumluluk değil. Bu sorumluluk varlık aleminde insana verilen ve insanlar arasında da o toplumun okumuşlarına aydınlarına verilen bir sorumluluk. Ya bu sorumluluğu taşıyacaksınız yada bu koltuğu boş yere işgal etmeyeceksiniz. İşgal ettiğiniz koltuk, bu ülkenin kaderiyle doğrudan doğruya alakalı ve doğrudan doğruya bu ülkenin geleceğini etkiliyor."

 Somali'nin başkenti Mogadişu'da gelen Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 1. sınıf öğrencisi İstar Abdikadar ise kendisini burada misafir olarak değil, üniversitenin mensubu olarak gördüğünü bildirdi.

Törene, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Baro Başkanı Halime Aynur, öteki ilgililer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.